İLKELERİMİZ

Dünyaya Yönelik: Dünyadaki gelişimleri etkin olarak takip eden bir anlayış ile inançsal ve kültürel değerlerimizin yaşamasına ve yaşatılmasına katkı sunmak.

Ülkemize Yönelik: Çağdaş, yenilikçi, yaratıcı ve bilimsel bir bakış açısı ileSosyal Sorumluluk bilinci çerçevesinde sosyal dayanışmanın, toplumsal farkındalığın artması, barış, sevgi, paylaşım, kardeşlik, rızalık esaslı anlayış ile hareket etmek ve bu duygunun sürdürülebilir şekilde yayılmasını sağlamak için çalışmak.

Kurumumuza Yönelik: Aidiyet, sorumluluk, çalışkanlık,gelişen ve geliştiren, yenilikçi, yaratıcı, üreten, takım ruhu bilinci ilebireysel gelişimimize katkı sağlayan kurum ve kişilere ahde vefa duygusu içerisinde etik değerlerle vefalı davranmak. Ayıca, Dünyada ki İnançsal, Kültürel, Ekonomik, Teknolojik, Sosyo-Kültürel ve Sosyal gelişmeleri takip ederek, kurumsal gelişimini bu yönde sağlayan örnek bir Vakıf olmak.

Sosyal Dayanışmaya Yönelik: Sosyal katma değer yaratmak ve paylaşmak. Yeni bir vizyon,dayanışma ve gelişmiş bireysel yetkinliklerimizle, iletişimde olduğumuz her bireye ve kuruma, sevgi ve hoşgörü anlayışı ile davranmak ve bu felsefe ile hareket etmek.

Topluma Yönelik: Birey ve toplumun  gelişimine yönelik; inançsal, kültürel, ahlaki, sosyal, ölçüsü kapsamında ekonomik katkı sunmak. Birey ve Aile içi gelişime önem veren, bilinçli, sağduyulu ve her çiçekten gıdasını alıp, balını kendi kovanında yapan bir anlayış ile bireylerin bu yönde bir farkındalık bilincinin oluşmasına katkı sağlamak. Ayrıca toplumsal dayanışma kalıplarını geliştirmek.

Bireylere Yönelik:Bireylerin özgüven ve sorumluluk sahibi olarak toplum içerisindeki başarı kriterlerini yükseltmek,Toplumsal ahlakın ve insanı değerlerin gelişimine katkı sunmak,Bireyin  çok yönlü yanını geliştirmektir.

DEĞERLERİMİZ

Güven : Karakter ve yetkinliğin bir arada olduğu durumlarda korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusudur.

Gelişim : Yapılan her işi mevcut durumunun ötesine taşıyarak sürekli gözden geçirmek ve iyileştirmek adına yapılan faaliyet bütünlüğüdür.

Saygı : Hedef ve beklentiler doğrultusunda yapılan iş ve eylemlerin belirlenen amaca yönelik gerçekleşmesi karşısında takınılan ve olması gereken davranış biçimidir.

Sorumluluk : Kendisinden beklenen iş ve davranış rollerinin gereğini belirli bir amaca uygun olarak yerine getirmek.

İletişim : Karşılıklı bilgi alma-vermeyi ve dinlemeyi esas alarak, herkesin düşüncelerini açıkça ifade edebileceği, yazılı ve sözlü ifade etme yeteneğinin kendisini göstermesidir.

Değişime uyum : Değişen ve gelişen tüm süreç ve dinamiklere kolayca uyum sağlamak.

Sosyal Sorumluluk : Bulunduğumuz toplumun sosyal olarak gelişmesine katkıda bulunmak ve bu bilinç ile hareket etmek.

Görev Ahlâkı : Sahip olduğu görev ve sorumluluk bilinci ile, içinde bulunduğu tüm faaliyet ve ilişkilerde etik değerleri gözetmek ve buna göre davranmak.

Liderlik : Hesaplanmış riskleri alarak, fırsatları doğru değerlendiren, sürecine öncülük ederek belirlediği hedeflere, kişi, kaynak ve sistemi doğru yönde kullanarak planlamak ve uygulamak yaklaşımıdır.